Novosti i događanja

Više od 1000 posjetitelja na CEMEX-ovom Danu otvorenih vrata


CEMEX Hrvatska i ove je godine otvorila vrata svoje tvornice Sv. Juraj svim sugrađanima, susjedima i prijateljima s namjerom da im pobliže predstavi pojedinosti svog rada. CEMEX-ovi gosti u dobrom su raspoloženju uživali u brojnim za njih pripremljenim aktivnostima i druženju s rukovoditeljima i zaposlenicima tvrtke.

Središnja tema ovogodišnjeg CEMEX-ovog Dana otvorenih vrata bio je proces proizvodnje cementa, predstavljanja proizvoda od cementa i betona. Pažljivo osmišljene aktivnosti za odrasle, ali i za djecu služile su upoznavanju s proizvodnim procesom, a posjetitelji su imali priliku i razgledati pogon u vožnji vlakićem, baciti pogled na Kaštelanski zaljev sa 64 metra visokog silosa tvornice te obići rudnik posebnom autobusnom turom.
Oni koji su se uputili u rudnik imali su prilike vidjeti i maslinike iz kojih Poljoprivredno braniteljska zadruga Lintar dobiva nagrađivano ekstra djevičansko maslinovo ulje Lintar, također predstavljeno posjetiteljima događaja. Nije manjkalo ni zabavnih aktivnosti; u turniru na balote ogledale su se četiri jake ekipe - dobrovoljna vatrogasna društva iz Kaštel Sućurca i Solina, Udruga dragovoljaca veterana domovinskog rata Dalmacijacement te CEMEX-ova ekipa „Treća smjena“, a bilo je prigode i za druženje u ugodnoj atmosferi uz dobru hranu i piće.

Brojni gosti, među kojima i predstavnici lokalnih vlasti, kulturnih, humanitarnih, obrazovnih i drugih institucija iz Kaštela, Solina i Splita te CEMEX-ovi poslovni partneri, iskoristili su Dan otvorenih vrata za bolje upoznavanje rada ovog značajnog gospodarskog subjekta Kaštelanskog zaljeva, a veselje su događaju donijeli i učenici triju Eko škola čiji je CEMEX kum već dugi niz godina. Najmlađi posjetitelji zabavili su se u njima namijenjenim igrama, na dječjem igralištu i kreativnoj eko radionici.

Usmjerenost prema održivom poslovanju i ove je godine dobila svoj prostor na Danu otvorenih vrata pa su posjetitelji mogli saznati više o projektima zaštite okoliša, utjecaju cementne industrije na klimatske promjene, praćenju i upravljanju emisijama iz procesa proizvodnje cementa, ali i projektima održive gradnje.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved