Static Image
Novosti i događanja

Kamenolom Oblićevac opskrbljivat će agregatom jug Dalmacije

Završetakom instalacije dodatne opreme kamenolom je postigao punu funkcionalnost. Agregatom za beton i asfalt opskrbljivat će gradilišta u području neretvanske doline, ali i u istočnom dijelu Splitsko-dalmatinske županije.


Na skupštini dioničara tvrtke održanoj 29. siječnja 2015. analizirani su dosadašnji rezultati i planovi za daljnji rad, a Velimir Vilović potvrđen je za novog direktora tvrtke CEMEX Kamen.

Tvrtka CEMEX Kamen, osnovana preuzimanjem tvrtke Kamen Ploče u studenom 2012. godine, dobila je koncesiju na deset godina za eksploataciju polja tehničko-građevnog kamena Oblićevac, unutar kojega je planirana proizvodnja lomljenog kamena, agregata za beton i asfalt. Završetakom instalacije nove opreme kamenolom je postigao punu funkcionalnost. Naime, CEMEX Kamen je novoinstaliranom drobilicom od ove godine u mogućnosti proizvoditi i fine frakcije iz dobivene sirovine, što je proširilo mogućnosti za plasman materijala.

„CEMEX uvijek traži mogućnosti da svojim poslovnim partnerima osigura lakšu dostupnost visokokvalitetnih proizvoda uz prepoznatljivu visoku razinu usluge. Procijenili smo da područje Ploča i okolice ima veliki potencijal za otvaranje novog kamenoloma s obzirom na relativno veliku udaljenost drugih pouzdanih izvora kvalitetnog kamenog materijala, ali i razvojne projekte koji su planirani u okolici. Vjerujem da su ugovori koje smo do sada potpisali za isporuku agregata najbolja najava novih građevinskih i infrastrukturnih projekata, a time i razvoja gospodarstva na ovom području." rekao je ovom prilikom Velimir Vilović, direktor CEMEX Kamena.

U nadolazećem razdoblju tvrtka se planira etablirati kao vodeći dobavljač kamenih agregata na neretvanskom području, kao i raditi na širenju ponude u smjeru pružanja cjelovitih građevinskih rješenja svojim kupcima i partnerima. Osim kamenoloma Oblićevac, CEMEX je s agregatom prisutan i na riječkom području s kamenolomom u Vranji.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved