27.01.2010
Emanuel Kovačić novi direktor Odjela pravnih poslova CEMEX Hrvatske

Kaštel Sućurac, 27. siječnja 2010. – Emanuel Kovačić novi je direktor CEMEX-ovog Odjela pravnih poslova.

Kovačić u CEMEX dolazi s mjesta zamjenika direktora pravnog odjela u Société Générale - Splitskoj banci, gdje je bio zadužen za poslovanje s pravnim osobama i tržište novca, a prije toga radio je u Bank Austria Croatia d.d.. U bankama je stekao široko iskustvo u pravnim pitanjima s naglaskom na nekretnine, trgovačka društva, spajanja i akvizicije i opće trgovačko pravo te je sudjelovao u velikim financijskim projektima s kombiniranim pravnim i financijskim aspektima.

„Prelazak na ovako odgovornu poziciju u tvrtki koja je najveći regionalni proizvođač cementa i važan subjekt na hrvatskom tržištu, veliki je izazov u mojoj karijeri. Vjerujem da ću se uspješno prilagoditi svim zahtjevima koje CEMEX kao globalno prisutna kompanija očekuje te svojim znanjem i iskustvom pripomoći u realizaciji zadanih ciljeva korporacije“ - izjavio je Emanuel Kovačić.

Novi je direktor CEMEX-ovih Pravnih poslova tri godine obnašao dužnost člana nadzornog odbora Wuestenrot stambene štedionice d.d. Zagreb, a u različitim područjima prava usavršavao se na brojnim seminarima i konferencijama u Francuskoj, Njemačkoj, Austriji i Mađarskoj.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved