30.05.2012

Dodijeljena Graditeljska nagrada CEMEX za najbolja domaća arhitektonska i građevinska dostignuća

Hrvatski projekti u listopadu će konkurirati nekoliko stotina projekata iz svih krajeva svijeta

Split, 1. lipnja 2012. – Po završetku natječaja za najuspješnija graditeljska i arhitektonska dostignuća, CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade sinoć su na svečanosti održanoj u Hotelu Park u Splitu proglasili dobitnike šestog hrvatskog izdanja Graditeljske nagrade CEMEX.

Odbor nagrade najuspješnijima je proglasio projekt 5 kućica s otoka Silbe, koji je odnio pobjedu u kategoriji Stambene građevine, dok je najimpresivnija izvedba u kategoriji Javne i poslovne građevine pripala Studentskom domu i studentskom centru u Splitu. Projekt Izgradnje valobrana, nove rive i poslovne građevine u Maslinici na otoku Šolti proglašen je najboljim izvedbenim i arhitektinskim rješenjem u kategoriji Infrastrukturne građevine.

Vrijedna priznanja hrvatskom graditeljstvu i arhitekturi dobitnicima su uručili ovogodišnji članovi hrvatskog Odbora nagrade, koji djeluju potpuno neovisno o organizatoru; dr.sc. Ante Mihanović, profesor na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Splitu i član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, te profesor Miljenko Domijan, glavni konzervator u Upravi za zaštitu Kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Treći član Odbora nagrade, dipl.ing.arh. Idis Turato iz studija Randić - Turato, predavač na Arhitektonskim fakultetima u Splitu i Zagrebu, ujedno i sudionik jednog od prošlogodišnjih izdanja Graditeljske nagrade CEMEX, nažalost zbog iskrslih obveza nije prisutvovao svečanosti.

Pobjednički projekti predstavljat će Hrvatsku na 21. Međunarodnom natječaju CEMEX Building Award koje će se u listopadu održati u Meksiku, gdje smo prethodnih godina postigli zapažene rezultate i priznanja.

Više informacija o pobjedničkim projektima

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved