Društvena odgovornost

Dani otvorenih vrata


U želji da susjedima i sugrađanima približimo naš rad, način proizvodnje cementa te pokažemo brojna ulaganja u zaštitu okoliša i zdravlja te modernizaciju pogona, od 2006. godine kontinuirano organiziramo Dane otvorenih vrata.

Mi u CEMEX-u na Dane otvorenih vrata gledamo ne samo kao na priliku da susjede bolje upoznamo s našim radom, već kao priliku da se i mi bolje upoznamo sa zajednicom čiji smo dio. Stoga već niz godina otvaramo vrata naših pogona i pozivamo na druženje susjede, sugrađane, škole i ostalu zainteresiranu javnost, kako bi im uz brojne zabavne i edukativne aktivnosti približili poslovanje. Počevši od nezaobilaznog turnira na balote, preko vožnje vlakićem kroz naše pogone do penjanja na vrh silosa s kojeg „puca“ prekrasan pogled na tvornicu i čitav Kaštelanski zaljev.

Posljednjih godina u središtu pozornosti naših Dana otvorenih vrata je edukacija i upoznavanje sa zamjenskim gorivima, odnosno mogućnosti korištenja zamjenskih materijala koji imaju energetsku vrijednost, poput komine masline, drvne sječke ili goriva iz otpada. Na taj način pružamo mogućnost svim zainteresiranima da dođu u tvornicu, prošetaju našim pogonom i iz prve ruke saznaju odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved