Dalmacijacement promijenila ime u CEMEX Hrvatska


Nakon gotovo pet godina od ulaska u korporaciju CEMEX, Dalmacijacement je promijenila ime u CEMEX Hrvatska. Time se dodatno potvrđuje uspješna integracija tvrtke u CEMEX mrežu i jača prepoznatljivost CEMEX-a kao regionalnog lidera u svojoj industriji.

U skladu s CEMEX-ovom globalnom praksom da tvrtke u mreži preuzmu ime CEMEX, Dalmacijacement od jučer nosi ime CEMEX Hrvatska d.d., čime se naglašava jedinstvo ove svjetski poznate korporacije i potvrđuje uspješna integracija tvrtke u CEMEX mrežu. Zajedno s imenom djelomično se mijenja i znak tvrtke, odnosno u upotrebi ostaje samo CEMEX znak čime se u potpunosti usklađuje vizualni identitet s korporativnim identitetom CEMEX-a.

"S obzirom da je ime CEMEX u stalnoj upotrebi na hrvatskom tržištu od ulaska Dalmacijacementa u CEMEX mrežu, uvjeren sam da mijenjanje imena neće biti velika novost za naše zaposlenike, klijente i partnere. Naša tvrtka je velik izvoznik u regiju i stoga očekujem da ćemo svoju poziciju dodatno poboljšati poslujući pod snažnim globalnim CEMEX brendom", rekao je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske.

Dalmacijacement od 2005. godine posluje u sklopu CEMEX-a, jednog od globalnih lidera u proizvodnji građevinskih materijala. Od tada je brend CEMEX prisutan i na hrvatskom tržištu, a u protekle četiri i pol godine stekao je prepoznatljivost i imidž visokokvalitetnih građevinskih proizvoda i usluga, čime se nadovezao na brand Dalmacijacement koji je oduvijek bio sinonim za kvalitetu cementa.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved