Novosti i događanja

Europska udruga proizvođača agregata nagradila CEMEX za upravljanje bioraznolikošću


Monterrey, Meksiko, 28. studenoga 2013.  - CEMEX, S.A.B. de C.V. je danas objavio da je kamenolom Soto Pajares u Španjolskoj osvojio posebnu nagradu za bioraznolikost na svečanoj dodjeli nagrada za održivi razvoj 2013. (Sustainable Development Awards), za izvanredne aktivnosti vezane uz zaštitu, unaprjeđenje i stvaranje ključnih staništa za važne vrste. Nagradu je dodijelila Europska udruga proizvođača agregata (UEPG) na svečanosti dodjele nagrada koja se održava svake tri godine.

Kamenolom tvrtke CEMEX Rugeley u Ujedinjenom Kraljevstvu dobio je priznanje za značajan rad na uređenju i obnovi okoliša i izvrsne aktivnosti u upravljanju staništem.

Oba ova projekta razvila je tvrtka CEMEX u bliskoj suradnji s udrugom SEO/BirdLife i Kraljevskim društvom za zaštitu ptica (RSPB), partnerima organizacije BirdLife International u Španjolskoj, odnosno Ujedinjenom Kraljevstvu. Ove su udruge projektima dodijelile nacionalnu nagradu za bioraznolikost u 2012.

Osim toga, CEMEX u Francuskoj dobio je priznanje za jedan od svojih projekata, zahvaljujući izvanrednom gospodarskom doprinosu i stvaranjem dodane vrijednosti za društvo.

Najnovije nagrade udruge UEPG ističu predanost tvrtke CEMEX da svoje operacije provodi na održiv način jer su naši projekti odabrani među 52 prijavljena projekta iz 14 zemalja koji su predstavljali najbolje primjere upravljanja u europskoj industriji agregata u danom trenutku.

„Središnji dio poslovne strategije tvrtke CEMEX jest integracija bioraznolikosti u svim svojim operacijama, nastojeći stvoriti uvjete u okolišu koji će biti slični ili čak bolji od onih koji su postojali na samom početku životnog ciklusa kamenoloma“, izjavio je Luis Farias, viši potpredsjednik tvrtke CEMEX zadužen za energiju i održivost. „Naše partnerstvo s organizacijom BirdLife International u ovome igra značajnu ulogu“, dodao je.

Dodjela nagrada održana je 27. studenoga 2013. u Bruxellesu, uz domaćinstvo regionalnih i lokalnih predstavnika Europske Unije.

UEPG je kratica za „Union Européenne des Producteurs de Granulats“ (Europsku udrugu proizvođača agregata). Od 1987. godine UEPG promiče interese europske industrije agregata zastupajući svoje članice iz 29 zemalja u gospodarskim, tehničkim, zdravstvenim, sigurnosnim i ekološkim pitanjima.

Za dodatne informacije posjetite stranicu: http://www.uepg.eu/

CEMEX je globalni proizvođač građevinskih materijala koji isporučuje visokokvalitetne proizvode i pouzdane usluge klijentima i zajednicama u više od 50 zemalja. CEMEX ima bogatu povijest u unaprjeđivanju uvjeta u zajednicama u kojima posluje, kroz inovativna građevinska rješenja, poboljšanja učinkovitosti te nastojanja za promicanje održive budućnosti.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved