CEMEX Hrvatska po drugi put nagrađen priznanjem indeks DOP-a


CEMEX Hrvatska po drugi put nagrađen priznanjem indeks DOP-a

Ukupno deset tvrtki od 42 koje su uspješno popunile ankete HGK za hrvatski Indeks Društveno odgovornog poslovanja (DOP) nagrađene su danas u Komori. U kategoriji velikih poduzeća dobitnici nagrada Indeks DOP-a 2009. su CEMEX Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla i Holcim, dok su među srednjim poduzećima nagrađeni Hartmann, Končar Institut za elektrotehniku i Neva iz sastava Atlantic Grupe. Među malim poduzećima nagrade su dodijeljene glazbenoj tvrtki Euro-unit, ekološkom institutu Oikon te savjetničkoj agenciji Hauska&Partner. Ovogodišnja novost je posebna nagrada banci Banco Popolare Croatia zbog najvećeg napretka u broju bodova u odnosu na lanjski rezultat Indeksa DOP-a.

Zanimljivo je da se na poziv za sudjelovanje u Indeksu DOP-a, koji je upućen 1450 najuspješnijih malih, velikih i srednjih tvrtki prema kriterijima Zlatne kune, odazvalo samo 199 poduzeća (13,72%). Od tog broja samo njih 42 (2,89%) uspješno je popunilo i poslalo digitalni upitnik.

Indeks DOP-a zajednički je projekt Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj kojim se, u skladu sa svjetski priznatom praksom, hrvatskim tvrtkama želi omogućiti povratna informacija o vlastitim dobrovoljnim angažmanima, kao i usporedba s drugim tvrtkama. Metodologija Indeksa definira niz kriterija za ocjenjivanje dobrovoljnih praksi hrvatskih tvrtki u šest osnovnih područja: ekonomska održivost, uključenost društveno odgovornog poslovanja u poslovnu strategiju, radna okolina, zaštita okoliša, tržni odnosi i odnosi sa zajednicom. Priznanje Indeks DOP-a ovu godinu dodijelilo se po drugi put. Prošlogodišnji dobitnici su, abecednim redom, bile sljedeće tvrtke: Coca Cola HBC Hrvatska, Dalmacijacement, Ericsson Nikola Tesla, Hauska & Partner, Holcim, Končar institut za elektrotehniku i Vetropack straža.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved