Static Image
Novosti i događanja

CEMEX Hrvatska po četvrti put nagrađena Indeksom DOP-a


U srijedu, 10. prosinca tvrtka CEMEX dobila je nagradu Indeks DOP-a u kategoriji odgovorni odnosi sa zajednicom.

U kategoriji velikih poduzeća nagradu je dobio Jadran galenski laboratorij, u kategoriji srednjih poduzeća Hartmann, a u kategoriji malih poduzeća Globetour Event. U kategoriji javnih poduzeća dobitnik je Odašiljači i veze, a za najveći napredak nagrađena je Hrvatska banka za obnovu i razvitak, dok je dobitnik Indeksa DOP-a u kategoriji odgovorne politike i prakse u radnoj okolini Ericsson Nikola Tesla. Poduzeće dm – drogerie markt Hrvatska dobitnik je u kategoriji odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem.

Nagrade su dobitnicima u okviru 6. Nacionalne konferencije o društveno odgovornom poslovanju uručili predsjednik Republike Hrvatske, Ive Josipović i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Branko Grčić.

Indeks DOP-a zajednički je projekt Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj kojim se, u skladu sa svjetski priznatom praksom, hrvatskim tvrtkama želi omogućiti povratna informacija o vlastitim dobrovoljnim angažmanima, kao i usporedba s drugim tvrtkama.

Metodologija Indeksa definira niz kriterija za ocjenjivanje dobrovoljnih praksi hrvatskih tvrtki u šest osnovnih područja: ekonomska održivost, uključenost društveno odgovornog poslovanja u poslovnu strategiju, radna okolina, zaštita okoliša, tržni odnosi i odnosi sa zajednicom.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved