Novosti i događanja

Belgijski studenti posjetili CEMEX


Studenti tehničkih znanosti s prestižnog HELMo Gramme instituta iz Liegea na jugoistoku Belgije, posjetili su jučer u kasnim poslijepodnevnim satima CEMEX s ciljem upoznavanja tehničkog procesa poslovanja kao i najboljih praksi u području upravljanja ljudskim resursima.

Nakon uvodnog dijela i upoznavanja s tvrtkom, grupa od petnaestak studenata sa svojim je koordinatorom, obišla tvornicu Sv. Juraj gdje su se upoznali s tehnološkim procesom proizvodnje cementa.

Osim tehničkih karakteristika, kao su i tražili, prezentirani su im i aspekti upravljanja ljudima u ovoj tvrtki, a što uključuje analizu korporativne kulture, stil rukovođenja, kao i način upravljanja ljudskim resursima, strukturu organizacije i ostalo. Upravo se CEMEX pokazao idealnim primjerom u Splitsko – dalmatinskoj županiji s obzirom na kvalitno postavljene procese unutra organizacije.

Budući inženjeri tehničkih znanosti 4. godine studija za posjetu inozemnim tvrtkama ove godine odabrali su upravo Hrvatsku, s ciljem upoznavanja i boljeg razumijevanja europskog poslovanja.
Posjet studenata organizirala je HGK, Županijska komora Split, a osim CEMEX-a, studenti će posjetiti i tvrtke Galeb, AD Plastik, Dalstroj i Brodosplit. Studenti u Splitu borave do četvrtka, a osim gospodastva, razgledat će i turističke znamenitosti naših gradova.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved