8.12.2011
Zaključena akcija Reciklirajmo za naše male prijatelje

CEMEX Hrvatska zaključio je svoju godišnju humanitarnu akciju pod nazivom „Reciklirajmo za naše male prijatelje“. Prikupljena sredstva iskoristit će se za kupnju božićnih darova štićenicima Dječjeg doma Miljenko i Dobrila iz Kaštel Lukšića.

Ova humanitarna akcija pokrenuta je u 2010. godini, nakon što su unutar tvrtkinih pogona i rudnika postavljeni kontejneri za odvojeno prikupljanje staklene i plastične ambalaže. Zaposlenici su došli na ideju da sredstva od povrata ambalaže doniraju dječjem domu, a Uprava tvrtka CEMEX podržala je ovu inicijativu uvećavši prikupljena sredstva za isti iznos.

Jednako kao i prošle godine, prikupljeno je više tisuća boca, a sredstva koja je CEMEX udvostručio predana su djelatnicima Dječjeg doma „Miljenko i Dobrila“. Cilj ove humanitarne akcije koja je nastala kroz inicijativu podizanja svijesti o odvojenom prikupljanju otpada jest djeci bez roditeljske skrbi uljepšati blagdane.

Ovo nije jedina humanitarna akcija u kojoj CEMEX sudjeluje u ovo predblagdansko vrijeme. Tvrtka se uključila i u akciju Wustenrota i Doma Maestral pod nazivom „Niste ničiji“, kojom se obvezala biti kum dvjema štićenicama Doma Miljenko i Dobrila. Kumstvo podrazumijeva uplaćivanje stambene štednje sljedećih pet godina kako bi djeca po izlasku iz doma raspolagla s iznosom većim o 4.000 eura po štićeniku. Time će njihov korak u novi život biti jednostavniji i bezbrižniji.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved