Novosti i događanja

Novosti i događanja iz 2012.


26.10.2012
Zadruga Lintar uz pomoć učenika Eko-škola završila berbu maslina u CEMEX-ovom rudniku

Poljoprivredno-braniteljska zadruga Lintar organizirala je berbu maslina u maslinicima zasađenim na rekultiviranim površinama CEMEX-ovog rudnika. U berbi su sudjelovali članovi zadruge, članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement te zaposlenici CEMEX-a, a berbi su se pridružili i učenici, nastavnici i ravnatelji lokalnih Eko-škola.

Najavljeno lijepo vrijeme na najbolji je mogući način iskorišteno za berbu maslina u rudniku Sv. Kajo, a zadrugarima, članovima udruge branitelja i zaposlenicima CEMEX-a pomogli su i učenici sućuraćke O.Š. kneza Mislava te solinskih O.Š. don Lovre Katića i O.Š. Vjekoslava Paraća. U dobrom raspoloženju i druženju obrano je oko 3,3 tona maslina za preradu ekstra djevičanskog maslinovog ulja Lintar.

Zadruga je ove godine zasadila 460 novih sadnica maslina, a u idućih godinu dana planiraju maslinike proširiti za još 1000 stabala maslina, čime će im maslinik postati jedan od većih u regiji. Stoga će im dogodine zasigurno trebati i veći broj vrijednih ručica priteći u pomoć za vrijeme berbe.

***
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved