Novosti i događanja

Radnici Dalmacijacementa uključili se u akciju za pomoć stradalima na Filipinima

16.10.2009
Radnici Dalmacijacementa uključili se u akciju za pomoć stradalima na Filipinima

Na poziv predsjednika Uprave Dalmacijacementa, Trpimira Renića, da se uključe u akciju pomoći stradalima u tajfunu na Filipinima, odazvao se velik broj radnika. Zaposlenici Dalmacijacementa tako su se dobrovoljno javljali i odricali dijela svojih mjesečnih primanja kako bi pomogli svojim stradalim kolegama i zajednici u kojoj filipinski CEMEX posluje nakon udara razornog tajfuna Ketsana koji je pogodio ovo otočje 26. rujna.

CEMEX Filipini je, u svim CEMEX-ovim operacijama širom svijeta, pokrenuo akciju za pomoć koja je usmjerena na pogođene radnike i susjedne zajednice oko tvornice Solid koja se nalazi u Antipolu, jednom od tajfunom najpogođenijih područja. Preko tisuću evakuiranih stanovnika dovedeno je u tvornicu i njene prateće objekte, a CEMEX im je osigurao hranu i pomoć. Isto tako, nastavilo se s prikupljanjem dobrovoljne novčane pomoći i donacija u robi za radnike CEMEX-a, a za oporavak lokalne zajednice tvrtka je osigurala pomoć tisućama pogođenih obitelji, materijale i strojeve za popravak glavnih cesta, kao i interventne zdravstvene misije.

I hrvatski Dalmacijacement se uključio u akciju za pomoć stradalima na Filipinima na način da su radnici imali mogućnost na dobrovoljnoj bazi odreći se dijela svojih mjesečnih primanja, a članovi nezavisnog sindikata radnika osigurali su i dodatnu donaciju novčanih sredstava. Dalmacijacement je akciju podržao doniranjem iznosa u visini doniranih sredstava od strane radnika, tako da je na Filipine upućena svota od gotovo 50.000 kuna za pomoć stradalima.

Tajfun koji je pogodio Filipine uzrokovao je najgore poplave u posljednjih 40 godina koje su pogodile preko dva milijuna ljudi. Više od 375 tisuća ljudi u ovoj je prirodnoj katastrofi ostalo bez svojih domova, a najmanje 240 njih je izgubilo živote. Područje glavnog grada Manile i 25 provincija proglasili su stanje elementarne nepogode.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved