Novosti i događanja

Proglašeni dobitnici Graditeljske nagrade CEMEX u Bosni i Hercegovini

Horizont Centar u Banja Luci i Upravna zgrada tvrtke Hidroelektra na Drini u Višegradu dobitnici su Graditeljske nagrade CEMEX za najbolja arhitektonska i građevinska dostignuća

Banja Luka, 29. srpnja 2014. - Dodjelom Graditeljske nagrade CEMEX, za najbolje projekte proglašeni su Horizont Centar u Banja Luci i Upravna zgrada tvrtke Hidroelektra na Drini u Višegradu, koji će već u studenom ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnom natjecanju CEMEX Building Award u Meksiku, gdje će biti predstavljeni najbolji projekti iz čitavog svijeta. Ovim je završeno prestižno natjecanje koje je ove godine u Bosni i Hercegovini održano šesti put, a čiji je cilj prepoznavanje najboljeg u arhitekturi i građevini, te podsticanje kontinuirane inovacije u izgradnji i primjene koncepta održive gradnje. 

Članovi Odbora nagrade: prof. dr. Mustafa Hrasnica, dipl. ing. građ., dekan Građevinskog fakulteta u Sarajevu, dr. sc. Jaroslav Vego, dipl. ing. arh., redovni profesor na Građevinskom fakultetu u Mostaru te Saša Čvoro, dipl.ing.arh. s Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banja Luci, nezavisnom su odlukom proglasili pobjednike u dvije kategorije. U kategoriji Stambene građevine nagradu je odnio poslovno – stambeni kompleks Horizont centar u Banja Luci a Upravna zgrada tvrtke Hidroelektra na Drini u Višegradu proglašena je pobjednikom u kategoriji Javnih i poslovnih građevina.

Graditeljska nagrada CEMEX u Bosni i Hercegovini odvija se po principu poziva na natjecanje, što znači da Odbor nagrade, vodeći se stručnim znanjem, poziva projekte na sudjelovanje na natjecanju. Predstavnici nominiranih projekata po pozivu dostavljaju dokumentaciju, koja Odboru nagrade predstavlja osnovu za donošenje konačne odluke o izboru pobjednika.

 

Dodatne informacije o pobjedničkim projektima:

 
Upravna zgrada poduzeća Hidroelektra na Drini, Višegrad, pobjednik u kategoriji Javne i poslovne građevine

Investitor: Andrićgrad d.o.o.
Arhitektonsko rješenje: MIT arh d.o.o., Siniša Tatalović d.i.a., Branislav Mitrović d.i.a., Ognjen Krašna d.i.a.
Izvođač: OBELIX d.o.o.

 

 

 

Horizont Centar, Banja Luka, pobjednik u kategoriji Stambene građevine

Investitor: HORIZONT d.o.o.
Arhitektonsko rješenje: A+B arhitekti d.o.o., Milan Aleksić d.i.a., Maja Milić Aleksić d.i.a.
Izvođač: MONTING d.o.o. Derventa
Isporučitelj betona: BINIS d.o.o.

 

 

 

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved