Static Image
Novosti i događanja

Položeni vijenci uz spomenik poginulim braniteljiima


Povodom obilježavanja blagdana Svi sveti i Dušnog dana, a u organizaciji Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, uz spomenik pred Administrativnom zgradom tvornice Sv. Juraj položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Tom prilikom minutom šutnje članovi Udruge su zajedno s predstavnicima tvrtke CEMEX, ali i roditeljima te rodbinom poginulih kolega, dragovoljaca Domovinskog rata, već četrnaestu godinu za redom odali počast onima koji su dali svoj dopinos stvaranju Hrvatske. Upravo je kontinuitet obilježavanja sjećanja na trag koji su ostavili u životima svojih obitelji i prijatelja, način da ih se prisjetimo i ne zaboravimo.

Ispod spomenika izrađenog u obliku jastuka, autorice Sandre Mateljan, poznate splitske kiparice i dizajnerice, koji je unutar tvornice postavljen 2001. godine, nalazi se ploča na kojoj su urezana imena devetorice u ratu poginulih zaposlenika CEMEX-a. Upravo je dvjestotinjak zaposlenika ove tvrtke prošlo kroz Domovinski rat i dalo svoj doprinos stvaranju hrvatske države.

Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovana je 2000. godine, a vijence polaže dva puta godišnje, na dan svog osnutka i na blagdan Svih Svetih kada im se pridružuje i rodbina pokojnih branitelja, kako bi odali počast onima koji su poginuli za slobodu i neovisnost Hrvatske.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved