Novosti i događanja

Članovi UDVDR Dalmacijacement i rodbina poginulih branitelja položili vijence uoči Svih svetih

Udruga već trinaestu godinu obilježava sjećanje na svoje poginule suborce

Kaštel Sućurac, 31. listopada 2013. – Članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement i rukovodstvo CEMEX-a, zajedno su s roditeljima i rodbinom svojih kolega, poginulih dragovoljaca Domovinskog rata, položili cvijeće na spomenik pred Upravnom zgradom u tvornici Sv. Juraj te njima u spomen zapalili svijeće.

Ovim su se činom prisjetili svojih kolega i prijatelja koji su dali živote u Domovinskom ratu.
"Smisao postojanja naše udruge je očuvati sjećanje na naše poginule prijatelje, kolege i suborce te stoga svake godinu u tišini polažemo vijence uz spomenik postavljen njima u čast.“, izjavio je Stipan Žižić, predsjednik Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement.

Predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, Trpimir Renić, zahvalio je svima koji svake godine sudjeluju na sad već tradicionalnom polaganju vijenaca. „Ovi naši skupovi prigode su za evociranje uspomena na ratne putove naših kolega, druženje i prisjećanje na trag koji su ostavili u životima svojih obitelji i prijatelja, ali u posebnom smislu i način da se njihov doprinos stvaranju Hrvatske nikad ne zaboravi.“

Ispod spomenika izrađenog u obliku jastuka, autorice Sandre Mateljan, poznate splitske kiparice i dizajnerice, koji je unutar tvornice postavljen 2001. godine, nalazi se ploča na kojoj su urezana imena devetorice u ratu poginulih zaposlenika CEMEX-a. Upravo je dvjestotinjak zaposlenika ove tvrtke prošlo kroz Domovinski rat i dalo svoj doprinos stvaranju hrvatske države.

Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovana je 2000. godine, a vijence polaže dva puta godišnje, na dan svog osnutka i na blagdan Svih Svetih kada im se pridružuje i rodbina pokojnih branitelja, kako bi odali počast onima koji su poginuli za slobodu i neovisnost Hrvatske.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved