Static Image
Novosti i događanja

Položeni vijenci na spomenik poginulim braniteljima

Članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement i rodbina poginulih branitelja, položili vijence i zapalili svijeće uoči Svi svetih

Kaštel Sućurac, 30. listopada 2015. – Članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement i rukovodstvo CEMEX-a, zajedno su s roditeljima i rodbinom svojih poginulih kolega, dragovoljaca Domovinskog rata, položili cvijeće na spomenik pred Upravnom zgradom u tvornici Sv. Juraj te njima u spomen zapalili svijeće.

"Smisao postojanja naše udruge jest očuvati sjećanje na naše poginule prijatelje, kolege i suborce, stoga svake godinu polažemo vijence uz spomenik postavljen njima u čast.“, izjavio je Stipan Žižić, predsjednik Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement.

„Kontinuitet od petnaest godina obilježavanja sjećanja na ratne putove naših kolega i prisjećanje na trag koji su ostavili u životima svojih obitelji i prijatelja, način su da njihov doprinos stvaranju Hrvatske nikad ne zaboravimo.“, rekao je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX-a, zahvalivši se pri tom Udruzi na predanom radu.

Ispod spomenika izrađenog u obliku jastuka, splitske kiparice i dizajnerice Sandre Mateljan, postavljenog unutar tvornice još 2001. godine, nalazi se ploča s urezanim imenima devetorice u ratu poginulih zaposlenika CEMEX-a. Dvjestotinjak zaposlenika ove tvrtke prošlo kroz Domovinski rat i dalo svoj doprinos stvaranju hrvatske države.

Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovana je 2000. godine, a vijence polaže dva puta godišnje, na dan svog osnutka i na blagdan Svih Svetih kada im se pridružuje i rodbina pokojnih branitelja, kako bi odali počast onima koji su poginuli za slobodu i neovisnost Hrvatske.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved