14.02.2011
Papirnate ruže i srca za Valentinovo kao simbol dugogodišnjeg prijateljstva

Kaštel Sućurac, 14. veljače 2011. – Treću godinu za redom članovi Udruge Golubice su zajedno sa štićenicima Dječjeg doma Miljenko i Dobrila iz Kaštel Lukšića povodom blagdana svetog Valentina posjetili zaposlenike CEMEX-a i razveselili ih darovavši im papirnate ruže i srca kao simbol dugogodišnjeg prijateljstva.

Djeci se na trudu u ime tvrtke i zaposlenika zahvalio Zlatko Jelić, direktor Komunikacija i javnih poslova CEMEX Hrvatske, a nakon toga ih poveo u obilazak ureda kako bi zaposlenicama osobno podijelili crvene ruže i srca od papira koje su sami izradili.

Tom prigodom gosp. Jelić je izjavio: "Unatoč krizi i teškim vremenima koja su pogodila našu industriju, ne smijemo i ne želimo zaboraviti na prijateljstva koja smo kroz godine stvarali. Ovakve lijepe prijateljske geste pokazuju da je CEMEX zaista dio zajednice u kojoj posluje. Trudit ćemo se da u budućnosti izgradimo još čvršće veze razumijevanja i suradnje."

"Djeca iz našeg kaštelanskog Dječjeg doma svake godine iznimno se vesele posjetu CEMEX-u. Marljivo pripremaju papirnate ruže i srca kao poklone za zaposlenike ove tvrtke koje doživljavaju kao prijatelje i mnoge već poznaju i po imenu. Suradnja naše Udruge, Dječjeg doma i CEMEX-a svakako je jedan od lijepih primjera suradnje u doprinosu zajednici u kojoj živimo i radimo. Radujemo se i daljnjoj suradnji", rekla je Nikica Protega, predsjednica Udruge Golubice.

Papirnate ruže i srca djeca su izradila u znak zahvalnosti za pomoć koju Dječji dom Miljenko i Dobrila, kaštelanska podružnica Dječjeg doma Maestral, već godinama prima od CEMEX-a, bilo kroz osiguravanje sredstava udruzi Golubice koja radi sa štićenicima doma ili kroz različite humanitarne inicijative koje su za njih pokrenuli sami zaposlenici CEMEX-a kako bi im osigurali što sretnije djetinjstvo. Tako je 2009. kroz inicijative zaposlenika organizirano zimovanje za štićenike doma, a lani su kroz internu akciju prikupljanja plastičnog otpada osigurana sredstva za kupovinu božićnih poklona. Također tu je i suradnja na projeku uređenja dječjeg igrališta kao i novi veliki projekt kupnje stana za djecu koja nakon punoljetnosti moraju napustiti Dom pod nazivom „I ja želim svoj dom“.

***

Udruga Golubice djeluje od 2004. godine na edukaciji žena o prevenciji raka, potiče socijalnu odgovornost i sudjelovanje građana u rješavanju socijalnih i drugih problema grada te ohrabruju volonterski rad, kako na županijskoj tako i na nacionalnoj razini. Potporu CEMEX-a u partnerskim projektima s Dječjim domom Miljenko i Dobrila osvojili su 2009. projektom "Moj prijatelj i ja" s ciljem poticanja lokalne zajednice da pomogne i pruži podršku štićenicima ovog dječjeg doma. Radi se o projektu od iznimne važnosti za djecu jer im pruža priliku za druženje, pruža pažnju te osjećaj vrijednosti. 2010. godine projektom „I ja želim svoj dom“ Udruga je usmjerila dobivena srestava na natječaju CEMEX-a realizaciji stambenog prostora za štićenike koji nakon osamnaeste godine i završenog školovanja, započinju život van doma.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved