03.11.2010
Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX

Solin, 11. ožujka 2010. – CEMEX i Odbor nagrade predstavili su javnosti uvjete natječaja za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX, prestižnog priznanja za građevinska i arhitektonska dostignuća.

Time je otvoren ovogodišnji natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX te je upućen poziv svim sudionicima koji se na natječaj mogu prijaviti do 10. travnja. Sudjelovati mogu svi arhitekti, građevinari i investitori sa svojim radovima i projektima koji su završeni tijekom 2008. i 2009. godine. Nagrade se dodjeljuju u trima kategorijama: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine te posebne nagrade u kategoriji Održive gradnje i kategoriji Pristupačnosti. Pravo na sudjelovanje imaju projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje 50 posto CEMEX-ovog cementa. Pobjednički projekti predstavljat će Hrvatsku u Meksiku na globalnoj CEMEX-ovoj Graditeljskoj nagradi (CEMEX Building Award).

Ovogodišnji hrvatski Odbor nagrade čine trojica stručnjaka iz područja graditeljstva, arhitekture i kulturne bašitne: dr.sc. Ante Mihanović, profesor Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Splitu i član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, profesor Miljenko Domijan, glavni konzervator u Upravi za zaštitu Kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske te dipl.ing.arh. Nikola Bašić, jedan od vodećih hrvatskih arhitekata i jedan od pobjednika s prošlih izdanja Graditeljske nagrade CEMEX.

Pri otvaranju natječaja član Uprave CEMEX-a, Zlatko Jelić, izjavio je: „U ime tvrtke želim ovim putem iskazati zadovoljstvo što smo i u teškim vremenima kada graditeljstvo trpi velike štete od globalne krize, pronašli snagu i interes da promoviramo struku i ukažemo na najkvalitetnije projekte. Oni nam daju taj potrebni optimizam i nadu kako oporavak nije daleko. Ujedno zahvaljujem našem Odboru i želim im da s entuzijazmom krenu u proces odabira najboljih.“

Prijavu na natječaj potrebno je dostaviti u CEMEX Hrvatsku najkasnije do 10. travnja 2010. godine.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved