19.07.2012

Na 10. tematskoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela, održanoj 17. srpnja u Kaštel Sućurcu, predstavnica tvrtke CEMEX, Miranda Prlenda, voditeljica razvoja proizvoda i optimizacije procesa, predstavila je prisutnima projekt uvođenja goriva iz otpada, kao zamjenskog goriva, u tehnološki proces proizvodnje cementa.

Za tu priliku predstavnici CEMEX-a, u suradnji sa stručnjacima angažiranim na izradi studije utjecaja na okoliš za korištenje goriva iz otpada, pripremili su i odgovore na neke od netočnih tvrdnji koje je u svom Izvješću iznijelo Povjerenstvo.

Prisutnima se također obratio i predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, Trpimir Renić, dok su na raspolaganju za pružanje odgovora zainteresiranoj publici bili i Merica Pletikosić, voditeljica zaštite okoliša te Branko Mozara, direktor odnosa s javnošću.

Svoja iskustva o tehnologiji cementa i primjeni zamjenskih goriva, vijećnicima su također iznijeli i prof. dr. sc. Ivan Radić , izvanredni profesor na Kemijsko – tehnološkom fakultetu u Splitu, autor brojnih znanstvenih i stručnih radova te mr.sc. Rudi Vončina, voditelj istraživačkog odjela zaštite okoliša u Elektroinštuitutu Hrvoje Vidmar, Slovenija.

Prezentaciju i odgovore na tvrdnje Povjerenstva možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Prezentacija o uvođenju goriva iz otpada u proizvodnju cementa

Odgovori na tvrdnje iz izvještaja Povjerenstva

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved