07.04.2010
Maslinovo ulje Lintar na NOĆNJAKU 2010

U sklopu tradicionalne manifestacija maslinara i uljara – NOČNJAK 2010 (25.3. – 28.3.) - prvi put je javno predstavljeno CEMEX-ovo djevičansko maslinovo ulje – Lintar.

Ovo maslinovo ulje plod je dugogodišnjeg ulaganja CEMEX-a u održivi razvoj i pomne brige njegovih zaposlenika. Duboka svijest o brizi i ulaganju u okoliš sastavni je dio CEMEX-ove poslovne kulture. Nekoć eksploatirano područje južnih padina Kozjaka oplemenjeno je sadnjom autohtonih vrsta maslina o kojima tijekom cijele godine brinu marljive ruke zaposlenika CEMEX-a, članova Udruge Dobrovoljaca Veterana Domovinskog Rata „Dalmacijacement“. Višegodišnji trud i neiscrpnu ljubav prema prirodi CEMEX JE pretočio u ovo maslinovo ulje. Naziv Lintar je prema grčkoj riječi koja znači „lijevak“ i koja je stari naziv za Kaštelanski zaljev.

Noćnjak se ove godine održao u Biogradu n/m, a u sklopu trodnevnog programa, u kategoriji Predstavljanje šampiona, institucija, tvrtki, udruženja i projekata, predstavio se i CEMEX s projektom „Maslinovo ulje CEMEX-a, plod dugogodišnjeg ulaganja u održivi razvoj“. Kao predstavnici tvrtke na manifestaciji su sudjelovali Zlatko Jelić i Martina Bilanović iz Sektora komunikacija i javnih poslova te Ivo Elez, Vinko Omrčen i Siniša Prkić iz Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata (UDVDR) „Dalmacijacement“. Na Noćnjak je ove godine prijavljeno 270 uzoraka maslinovih ulja i to iz šest morskih županija, od Istarske do Dubrovačko-neretvanske. Osim domaćih proizvođača, uzorke ulja prijavili su i maslinari iz Slovenije, Crne Gore, BiH, Turske, Jordana, Francuske te Grčke. U ovako zahtjevnoj konkurenciji Lintar se doista iskazao kao odličan CEMEX-ov proizvod te je dobio svoje prvo priznanje kvalitete osvojivši četvrto mjesto za kvalitetu djevičanskog maslinovog ulja.

Osim što je hrvatsku ponudu obogatio za još jedan kvalitetan brend maslinovog ulja, CEMEX je pokazao da ima osjećaj za očuvanje tradicije i kvalitete kojima se i sam u svom svakodnevnom radu ponosi, kao i svoje opredjeljenje za poslovanje prema načelima održivog razvoja.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved