Novosti i događanja

Lintar višestruko nagrađen na Maslini Split 2013


Na 10. tradicionalnoj međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana Maslina Split 2013. ekstra djevičansko maslinovo ulje Lintar dobilo je čak četiri nagrade: dvije zlatne medalje za kvalitetu ulja, diplomu i zlatni pokal za pakovinu maslinovog ulja te zlatnu plaketu i povelju „Stanko Ožanić“ za promidžbu uzgoja maslina. U ime Poljoprivredno-braniteljske zadruge Lintar nagrade je primio upravitelj zadruge, Ante Grubišić.

Manifestacija maslinara Maslina održana je u Splitu 23. i 24. veljače u organizaciji Saveza maslinara i uljara Splitsko-dalmatinske županije, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatske Vlade i Ministarstva poljoprivrede te Splitsko-dalmatinske županije. Svrha ove manifestacije je edukacija i informiranje maslinara, promidžba i rast proizvodnje, kvalitete i povećanja potrošnje maslinovog ulja.

Ove godine Poljoprivredno-braniteljska zadruga Lintar bila je domaćin manifestacije i to u velikom masliniku rudnika Sv. Kajo, gdje su neki od vodećih hrvatskih maslinara demonstrirali rezidbu i sadnju maslina. Tijekom bogatog dvodnevnog programa učesnici i gosti mogli su poslušati brojna stručna izlaganja te saznati najbolje primjere iz prakse.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved