Novosti i događanja

Lintar se s Noćnjaka 2013 vratio sa zlatom


Kaštel Sućurac, 18. ožujka 2013. – Na jubilarnoj 15. Noćnjaku Poljoprivredno-braniteljska zadruga Lintar osvojila je zlatnu medalju za kvalitetu svog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Ulje Lintar plod je autohtonih vrsta maslina zasađenih na području južnih padina Kozjaka. Projektom sanacije eksploatacijskih polja CEMEX je na dijelu rekultiviranog područja zasadio maslinike pa tako danas tvrtka broji preko 2.000 stabala maslina. O njima se tijekom cijele godine brinu članovi Poljoprivredno-braniteljske zadruge Lintar.

Tradicionalna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2013. održana je u Tučepima od 14. do 17. ožujka u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, ministarstava poljoprivrede, poduzetništva i turizma, HBOR-a, Županije Splitsko-dalmatinske, HGK i Hrvatskog saveza zadruga. Tijekom četiri dana manifestacije upriličeni su sajam opreme alata i repromaterijala za maslinarstvo i uljarstvo, ‘olio-bar’ uz vođene degustacije i prezentacije maslinovih ulja, izložbe maslinovih ulja, te štandovi s prezentacijom raznih proizvoda od masline. Izlagača je bilo iz cijele Hrvatske, iz Crne Gore i Italije.

U okviru bogatog četvrednevnog programa dodijeljena su priznanja za kvalitetu i izgled proizvoda najboljima. Brojka od rekordnih 328 dostavljenih uzoraka maslinovog ulja daje dodatnu težinu osvojenoj zlatnoj medalji. 

Ukoliko želite znati više o projektu Lintar…
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved