Suradnja s akademskom zajednicom

Laboratorij na Građevinsko – arhitektonskom fakultetu u Splitu


Svjesni važnosti ulaganja u generacije koje dolaze, kontinuirano razvijamo i njegujemo intenzivnu suradnju s obrazovnim institucijama i strukovnim udruženjima, jačajući neophodnu suradnju gospodarskog sektora i znanosti. S tim ciljem smo krajem 2008. godine sklopili s Građevinsko – arhitektonskim fakultetom u Splitu sedmogodišnji sporazum o stručno – tehničkoj suradnji, kojim smo se obvezali u opremu laboratorija fakulteta za građevinske materijale uložiti 180 tisuća kuna.

Opremanjem laboratorija specijaliziranim uređajima fakultet je značajno poboljšao svoje nastavno – znanstvene resurse u korist svojih studenata i znanstvenika, dok je naša tvrtka dobila adekvatno mjesto za ispitivanje primjene svojih proizvoda, poput svojstva različitih vrsta betona. Nova istraživanja nadogradnja su već postojećim strogim ispitivanjima proizvoda koja redovito provodimo u sklopu vlastitog sustava kontrole kvalitete.

Suradnjom s Građevinsko – arhitektonskim fakultetom u Splitu doprinijeli smo razvoju i unapređenju građevinarstva u Hrvatskoj, kao i obrazovanju i usavršavanju vrhunskih stručnjaka unutar naše industrije.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved