Novosti i događanja

Izvoz pokrenuo i drugu peć


Nakon što je u posljednje dvije godine tvornica Sv. Kajo zbog pada tržišta radila ukupno samo dva mjeseca, CEMEX ponovno pokreće njenu rotacijsku peć. Dogovoren je izvoz od gotovo 200 tisuća tona cementa i klinkera u sjevernu Afriku.

Od ovog petka obje CEMEX-ove tvornice, i Sv. Juraj i Sv. Kajo, ponovno rade punim kapacitetom. Prva isporuka više od 10.000 tona bit će otpremljena već tijekom idućeg tjedna, a očekuje se da će na temelju potpisanog ugovora CEMEX u Libiju i Izrael izvesti gotovo 200 tisuća tona cementa i klinkera. Kontinuitet rada peći u Sv. Kaji, ovisit će o kretanjima i potražnji domaćeg i izvoznog tržišta.

S obzirom na dužu privremenu stanku rada peći te nužne reorganizacije koje su bile provedene kroz to vrijeme, ponovno pokretanje tražit će i neke prilagodbe u ljudskim resursima. Tvrtka će prvenstveno interno preraspodjeliti zaposlenike, no očekuju i dodatno zapošljavanje manjeg broja novih djelatnika na određeno vrijeme. Pokretanje tvornice Sv. Kajo osigurat će i dodatne poslove te veći angažman dobavljača s područja županije.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved