Novosti i događanja

Europski parlamentarci posjetili CEMEX


Kaštel Sućurac, 4. travnja 2013. – Tijekom posjeta Splitu, zastupnici Europskog parlamenta, ujedno i članovi Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača, posjetili su i obišli cementaru Sv. Juraj. 

Delegacija Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača koju predvodi predsjednik Odbora Malcolm Harbour, od početka travnja boravi u Hrvatskoj kako bi uspostavila kontakte te razmijenila gledišta o pitanjima zajedničkog tržišta, ali i bolje upoznala novu članicu Europske unije. 

U sklopu svog boravka članovi delegacije danas su posjetili i Split, a tom su prilikom zajedno s direktoricom splitskog ogranka Hrvatske udruge poslodavaca, Vesnom Ivić – Šimetin, obišli CEMEX-ovu tvornicu Sv. Juraj, pri čemu su se zadržali u razgovoru s vodstvom tvrtke. Bilo je riječi o ulasku Hrvatske na europsko tržište i prilagodbama koje će domaći proizvođači morati poduzeti kako bi bili konkurentni s ostalim sudionicima na tržištu. CEMEX-ovi predstavnici istaknuli su dugogodišnje iskustvo u izvozu, ali i zabrinutost zbog različitih davanja koje snose hrvatski proizvođači cementa, a koja podiže cijenu domaćeg proizvoda čime ih stavlja u nepovoljan položaj u odnosu na konkurenciju iz Europe. 

Odbor za unutarnje tržište i zaštitu potrošača jedan je od specijaliziranih odbora Europskog parlamenta koji se bavi upravo regulativom funkcioniranja tržišta Europske unije i zaštitom potrošača prije nego se ona prepusti parlamentu na glasovanje. Odbor je zadužen za područja slobodnog kretanja roba i usluga, carine, sigurnost proizvoda, nadzor tržišta te zaštitu potrošača.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved