Novosti i događanja

Graditeljska nagrada CEMEX zagrebačkom Sky Office-u i kući za odmor na Krku


Zagreb, 3. srpnja 2013. – Na prigodnoj svečanosti održanoj u zagrebačkom hotelu Esplanade, CEMEX Hrvatska sedmi je put dodijelila Graditeljsku nagradu CEMEX za najuspješnija arhitektonska i građevinska dostignuća nastala u protekle dvije godine. Nagrađeni projekti su poslovna zgrada Sky Office u Zagrebu te privatna kuća za odmor na Krku.

Kuća na Krku, koju je projektirao već uhodani tim iz Dva arhitekta, pobijedila je u kategoriji Stambene građevine, dok je zagrebački Sky Office, čiji je izvođač zagrebačka Tehnika, proglašen najuspješnijom građevinom u kategoriji Javne i poslovne građevine. Nažalost, u trećoj kategoriji u kojoj se uobičajeno dodjeljuje Graditeljska nagrada, kategoriji Infrastrukturne građevine, ove godine nije bilo prijavljenih projekata koji bi zadovoljili uvjete natječaja.

Članovi nacionalnog Odbora nagrade, koji u tom radu djeluju dobrovoljno, bez novčane nagrade, te neovisno o organizatoru natječaja, dodijelili su ovogodišnja priznanja dobitnicima. Odbor nagrade čine dr.sc. Ante Mihanović, profesor na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Splitu i član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, prof. Miljenko Domijan, glavni konzervator u Upravi za zaštitu Kulturne baštine Ministarstva kulture Republike Hrvatske te Nikola Bašić, također član suradnik Akademije znanosti i umjetnosti, ujedno i jedan od laureata Graditeljske nagrade CEMEX.

Pobjednički projekti predstavljat će Hrvatsku na 22. međunarodnom natječaju CEMEX Building Award koje će se u studenom održati u Meksiku. Na prijašnjim međunarodnim natjecanjima za Graditeljsku nagradu hrvatski su projekti postizali visoke plasmane i odnosili brojne nagrade.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved