15.12.2011
Djelatnici CEMEX-a osigurali sredstva za pomoć za obitelj Pavić Sokol

Zaposlenici tvrtke CEMEX Hrvatska prikupili su gotovo 10 tisuća kuna za pomoć sućuračkoj obitelji Pavić Sokol, a CEMEX je sredstva udvostručio.

Potaknuti člankom u Slobodnoj Dalmaciji kojim je Udruga "Sv. Jeronim" iz Kaštel Gomilice početkom studenog pozvala sve građane da pomognu obitelji Pavić Sokol, zaposlenici CEMEX-a su se odlučili pridružiti akciji i pomoći susjedima.

Ova obitelj živi u Kaštel Sućurcu u blizini tvrtkinog rudnika u obiteljskoj kući bez osnovnih uvjeta za život – bez struje i vode - i s minimalnim primanjima koje imaju baka i njen bolesni sin. Teški uvjeti u kojima žive potaknula je zaposlenike tvrtke da izdvoje sredstva iz svojih primanja kako bi im se pomoglo i uljepšalo božićne blagdane, a tvrtka CEMEX je po završetku akcije donirala iznos jednak onom koji je prikupljen. Time je obitelji Pavić Sokol donirano gotovo 20 tisuća kuna. Osim novčane pomoći, zaposlenici su ovoj obitelji donirali i montirali i dva spremnika za vodu.

CEMEX se ponosi zaposlenicima koji često i rado organiziraju humanitarne akcije usmjerene na pomoć ne samo članovima lokalne zajednice, nego i svima kojima je to potrebno u Hrvatskoj i u svijetu. Posljednjih godina prikupili su značajna sredstva za donacije potrebitima u svojoj zajednici, ali i za pomoć stradalima na potresu na Haitiju i tajfunu na Filipinima.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved