24.09.2009
Dalmacijacement otvorio vrata svoje tvornice sugrađanima

Dalmacijacement je otvorio vrata tvornice Sv. Juraj mnogobrojnim susjedima i sugrađanima kako bi im približio svoj rad. Ovogodišnji Dan otvorenih vrata protekao je u dobrom raspoloženju i opuštenoj atmosferi. Na turniru u balotama zaposlenici Dalmacijacementa odmjerili su snage sa svojim susjedima, kupcima i dobavljačima. U druženju su uživali mnogi gosti - predstavnici lokalnih vlasti, poslovni partneri, te neki od bivših direktora tvornica.

Zaposlenici Dalmacijacementa pripremili su svojim sugrađanima mnoštvo aktivnosti kao što su vožnja kroz pogon vlakićem, pogled s vrha silosa na tvornicu i čitav Kaštelanski zaljev te izložbu vozila koja se koriste u proizvodnji i prijevozu cementa. Najmlađi posjetitelji zabavili su se na poligonu koji simulira proces proizvodnje cementa.

Pored nastupa lokalnih kulturno-umjetničkih društava, posebnu su pažnju privukli mali umjetnici iz Dječjeg doma "Miljenko i Dobrila" koji su oslikali jedan zid pogona te izložba likovnih i literarnih radova učenika susjednih osnovnih škola.

Dan otvorenih vrata i ove je godine obilježen simboličnom sadnjom stabla česmine. Stablo je kao znak podrške održivom razvoju i ulaganjima u ekologiju zasadio Ante Sanader, župan Splitsko–dalmatinske županije, a ono je nastavak oplemenjivanja zelenih površina kojih Dalmacijacement u krugu tvornica ima više od 90.000 m². Trpimir Renić, predsjednik Uprave Dalmacijacementa, tom je prilikom rekao: "Otvaranje vrata naših pogona predstavlja posebnu priliku da pokažemo kako susjedima pristupamo iskreno te da nam je stalo do transparentnog poslovanja i otvorene komunikacije. Ni u vrijeme krize koja je uzdrmala cementnu industriju ne odustajemo od provedbe Dana otvorenih vrata, kao ni od drugih projekata koji pokazuju da nam je stalo do dobrobiti naše zajednice."

Na inicijativu Europskog udruženja cementne industrije europske tvornice cementa svake godine otvaraju svoja vrata građanima kako bi ih upoznale s procesom rada i proizvodnje cementa. Dalmacijacement Dan otvorenih vrata organizira od 2006. godine kako bi susjedima i sugrađanima približio svoj rad i značaj tvornice za gospodarstvo i društvo u cjelini.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved