19.05.2010
CEMEX započeo s izvozom cementa u Egipat

Kaštel Sućurac, 19. svibnja 2010. – Nakon što je prošle godine u Egipat izvezla gotovo 130 tisuća tona klinkera, CEMEX Hrvatska ove je godine započela i s izvozom cementa u istu zemlju.

Prva ovogodišnja CEMEX-ova pošiljka poslana je u Egipat krajem prošlog tjedna, a sljedeći brod isplovljava već u lipnju. Očekuje se da će CEMEX Hrvatska, na temelju potpisanog ugovora, u Egipat izvesti više od 200 tisuća tona cementa kroz 2010. godinu.

Novi ugovori o izvozu cementa na građevinski vrlo zahtjevno tržište Egipta dobar su znak za hrvatski izvoz i njegov rast, posebno u vrijeme opće krize. Upravo je nastojanje da potakne izvoz na ovom tržištu donijelo CEMEX-u priznanje "Zlatni ključ" za najboljeg izvoznika u Egipat u 2009. godini, nagradu Hrvatskih izvoznika dodijeljenu na njihovoj nedavno održanoj 5. konvenciji.

„Ova nagrada najbolji je pokazatelj kako hrvatski izvoz ima potencijal koji je potrebno iskoristiti kako bi se ojačale domaće izvozne pozicije i pokrenuo rast i razvoj cjelokupnog domaćeg gospodarstva“ – izjavio je Velimir Vilović, direktor Prodaje i logistike CEMEX Hrvatske.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved