01.10.2010
CEMEX ugostio susjede i partnere na Danu otvorenih vrata

Kaštel Sućurac, 1. listopada 2010. - CEMEX Hrvatska donirala je ukupno 500.000 kuna za 34 projekta iz čitave Hrvatske koji su se prijavili na godišnji javni natječaj za doprinos razvoju društvene zajednice. Dobitnicima donacija darovnice je uručio predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, Trpimir Renić na prigodnoj svečanosti održanoj u Solinu.

CEMEX Hrvatska ugostila je susjede, predstavnike lokalne zajednice, partnere i prijatelje na svom tradicionalnom Danu otvorenih vrata održanom u tvornici Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu. Među brojnim aktivnostima najveću je pažnju privukao turnir na balote odigran između predstavnika mjesnih odbora Sv. Kajo i Kaštel Sućurac, dobavljača, CEMEX-a te "legendi" Dalmacijacementa.

CEMEX je svojim gostima pripremio brojne zabavne aktivnosti kroz koje je posjetiteljima približio funkcioniranje proizvodnje građevinskog materijala kao što su vožnja kroz pogon vlakićem te edukativna igra za djecu u kojoj se simulira proces proizvodnje cementa. Ovogodišnji Dan otvorenih vrata nosio je naziv „Zeleni dan CEMEX-a“ jer je u središtu pozornosti bila reciklaža te ponovna uporaba matrijela, poput komine masline, drvne sječke ili otpadnog ulja, koji mogu dati energetsku vrijednost, a istovremeno očuvati okoliš.

Najmlađi posjetitelji iskazali su se u igri u kojoj su otpadnu PET ambalažu trebali iskoristiti za pravljenje skulptura, a posebnu su pažnju privukli mali umjetnici iz Dječjeg doma "Miljenko i Dobrila" koji su oslikali jedan zid pogona tvornice Sv. Juraj.

Tradicija započeta 2008. godine, simbolična sadnja stabla česmine, nastavljena je i ove. Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, zasadio je stablo i tom prigodom izjavio: "Otvaranjem naših vrata želimo pokazati koliko nam je stalo do otvorene i iskrene komunikacije s našim susjedima te potvrditi našu orijentaciju prema društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju koje nema alternative i koje je temelj za izgradnju kako uspješnog poslovanja, tako i dobrog i zdravog odnosa sa zajednicom."

Na inicijativu Europskog udruženja cementne industrije, europske tvornice cementa svake godine otvaraju svoja vrata građanima kako bi ih upoznale s procesom rada i proizvodnje cementa. CEMEX Dan otvorenih vrata organizira od 2006. godine kako bi susjedima i sugrađanima približio svoj rad i značaj tvornice za gospodarstvo i društvo u cjelini.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved