Static Image
Novosti i događanja

CEMEX najavljuje prodaju svog poslovanja u Hrvatskoj


MONTERREY, MEKSIKO 12. KOLOVOZA 2015. – CEMEX, S.A.B. de C.V. (“CEMEX”) (NYSE: CX) danas je objavio da je potpisao ugovor o prodaji svog poslovanja u Hrvatskoj, uključujući i imovinu u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, kompaniji Duna-Dráva Cement za otprilike 230,9 milijuna eura.

Imovina koja se prodaje sadrži 3 cementare (oko 1,66 milijuna tona cementa prodano je 2014. godine), 2 kamenoloma agregata (oko 0,16 milijuna tona agregata prodano je 2014. godine) i 7 postrojenja za proizvodnju betona (oko 0,25 milijuna kubika betona prodano je 2014. godine). CEMEX-ovo poslovanje u Hrvatskoj, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju, ostvarilo je neto prodaju od oko 138 milijuna američkih dolara u 2014. godini.

Prihodi dobiveni od ove transakcije koristit će se uglavnom za smanjenje dugova te za opće korporativne svrhe.

Zatvaranje ove transakcije podliježe zadovoljavanju standardnih uvjeta za ovu vrstu transakcija, što uključuje odobrenje regulatora. Trenutačno očekujemo finalizaciju ove transakcije tijekom četvrtog kvartala 2015. godine.

Financijski savjetnici CEMEX-u u ovoj transakciji bili su Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, BNP Paribas i Morgan Stanley.

CEMEX je globalna kompanija za građevinske materijale koja nudi visokokvalitetne proizvode i pouzdane usluge korisnicima i zajednicama u više od 50 zemalja. CEMEX ima bogatu povijest unapređenja dobrobiti svojih klijenata pomoću inovativnih građevinskih rješenja, poboljšanja učinkovitosti te promicanja održive budućnosti.

Za više informacija o CEMEX-u, molimo posjetite: www.cemex.com

Za više informacija o Duna-Dráva Cementu, molimo posjetite: www.duna-drava.hu
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved