Static Image
Novosti i događanja

CEMEX nagradio najbolju kaštelansku učenicu računalom


Kaštel Sućurac, 7. rujna 2015. – Državna prvakinja i viceprvakinja, kaštelanska dobitnica Oskara znanja Katarina Barić u novoj će se školskoj godini služiti prijenosnim računalom koje je vrijednoj djevojci darovao CEMEX.

Sad već bivša učenica Osnovne škole Bijaći i novopečena gimnazijalka, koja je ove godine proglašena najboljom učenicom Kaštela, u proljeće je postala državna prvakinja iz talijanskog jezika i viceprvakinja iz povijesti, a početkom ljeta primila je i nagradu Oskar znanja koju dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje. Katarinin talent i zalaganje te ranije rezultate nagradili su već Grad Kaštela i Splitsko-dalmatinska županija, a početak nove školske godine uveselio joj je i CEMEX koji joj je darovao novo prijenosno računalo.

„Hvala CEMEX-u koji prepoznaje potrebu ulaganja u razvoj darovitih mladih ljudi kao što je Katarina. Važno nam je da za sve naše učenike osiguramo što je moguće bolje uvjete rada, ali i da posebno nagradimo one koji kontinuirano ostvaruju zavidne rezultate u čemu nam je potpora gospodarstvenika iz zajednice izuzetno važna“, rekla je na maloj svečanosti koju je škola upriličila za ovu prigodu ravnateljica Osnovne škole Bijaći Jadranka Šošić.

„Nagraditi trud i zalaganje daje motivaciju za daljnji rad, osigurava razvoj talenta i postizanje novih uspjeha. Nismo puno dvojili oko toga da mladoj i perspektivnoj djevojci poklonimo nešto što će joj sigurno pomoći u ostvarenju dobrih rezultata u daljnjem školovanju. Katarini želimo puno sreće, kvalitetnog rada, ali i uživanja u srednjoškolskom obrazovanju“, izjavio je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX-a.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved