23.9.2010
CEMEX lansirao Fiberton, prvi brendirani specijalni beton na hrvatskom tržištu

S ciljem da efikasnije odgovori na specifične potrebe kupaca, CEMEX Hrvatska ponudila je novu vrstu betona, Fiberton, prvi brendirani beton na tržištu.

Fiberton je beton ojačan polipropilenskim i/ili čeličnim vlaknima koja omogućuju postizanje specijalnih svojstava bilo u svježem ili u čvrstom stanju. Neke od karakteristika koje ovaj beton ima u svježem stanju su sprječavanje površinskog pucanja zbog sušenja, smanjeno plastično skupljanje, smanjena segregacija betonske smjese te bolja pumpabilnost. Povećana trajnost i vatrootpornost, otpornija površina te podnošenje opterećenja nakon što je došlo do pucanja betona samo su neke prednosti ovog betona u očvrslom stanju.

Ovaj beton namijenjen je privatnom, komercijalnom i poljoprivrednom sektoru. U privatnom sektoru idealan je za prilaze, garažne podove, unutarnje podove, vrtne staze i temelje. U komercijalnoj namjeni je izvrstan za unutrašnje podove u halama, parkirališta, reciklažna dvorišta i na mjestima gdje se vrši vanjski utovar bilo kakvih tereta. Poljoprivredni će sektor ovaj beton najčešće koristiti pri izgradnji stočnih farmi, poljoprivrednih dvorišta i spremišta stočne hrane.

"CEMEX želi iskoristiti svoju globalnu lidersku poziciju i svoje veliko znanje na području specijalnih betona i na hrvatskom tržištu te ovom prilikom nudi kupcima prvi brendirani specijalni beton na tržištu. U pripremi su i druge vrste specijalnih betona koje će uskoro ugledati svjetlo dana", rekao je Bojan Vuina, direktor CEMEX Betona. „Razvijanjem specijalnih betona poput Fibertona, CEMEX želi odgovoriti na sve glasnije zahtjeve za materijalima koji odgovaraju održivoj gradnji. Fiberton svojim vrlo dobrim svojstvima trajnosti izuzetno dobro ispunjava ovaj sve traženiji zahtjev“, nadodao je Vuina.

CEMEX će svoj specijalni beton FIBERTON po prvi put javnosti predstaviti na ovogodišnjim Danima betona koji će se, u organizaciji Hrvatskog društva građevinskih konstruktora, održati 24. i 25. rujna na Građevinskom fakultetu u Zagrebu.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved