Novosti i događanja

CEMEX i njegovi zaposlenici pružili ruku potpore Slavoncima


Kaštel Sućurac, 27. svibnja 2014. – Uslijed katastrofalnih poplava koje su zahvatile istočnu Hrvatsku, tvrtka CEMEX i njeni zaposlenici kroz različite aktivnosti uključili su se u prikupljanje pomoći za poplavom ugrožena područja u Slavoniji.   

Tako je zbog nedostatka vozila organizacija iz lokalne zajednice koje su prikupljale pomoć, CEMEX  organizirao kamione za prijevoz prikupljene robe. Donirani kamioni u suradnji s Crvenim križem gradova Solina i Kaštela, općinama Podstrana, Dugi Rat, Sinj i okolnim mjestima, prevezli su pomoć u istočnu Slavoniju.

Osim donacije prijevoza, u dogovoru s Crvenim križem tvrtka je kupila i nužno potrebne stvari poput madraca, deka, jastuka posteljine,ručnika, čarapa, zatim pitke vode, dječjih pelena, vlažnih maramica i ostalih higijenskih potrepština koje su dostavljene Slavoncima.

Osim tvrtke i zaposlenici su se uključili u akciju donoseći pomoć u vidu hrane, odjeće, sanitarnog materijala i vode na dvije za to predviđene lokacije unutar tvrtke. Prikupljene stvari razvrstane su u kutije i predane Crvenom križu Grada Solina. No osim materijalne zaposlenici su dobrovoljno odvajali i sredstva iz plaće te su na taj način sami prikupili više od 23.000 kuna za pomoć poplavom ugroženim područjima. 

Tvrtka je također pokrenula  pružanje pomoći i u Bosni i Hercegovini, jer su neki djelovi u kojima posluje pretrpjeli velike štete u  poplavi.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved