Novosti i događanja

CEMEX i njegovi zaposlenici pomažu Filipincima s više od 500 tisuća američkih dolara

CEMEX-ovi zaposlenici širom svijeta uključili su se u dobrovoljno prikupljanje pomoći za stradale u tajfunu na Filipinima. Iz Hrvatske je CEMEX na Filipine uputio gotovo 26 tisuća kuna.


Kaštel Sućurac, 20. prosinca 2013. – Zaposlenici CEMEX-a odvojili su dio svojih mjesečnih primanja kako bi pomogli stradalima u jednom od dosad najsnažnijih zabilježenih tajfuna koji je 7. studenog pogodio Filipine.

Zaposlenici hrvatskog CEMEX-a solidarizirali su se s gotovo 600 svojih kolega koji rade u najvećoj CEMEX-ovoj azijskoj operaciji te pokrenuli inicijativu kroz koju su se dobrovoljno odrekli dijela svojih mjesečnih primanja. Uprava je prikupljen iznos uvećala za dvostruko te su na taj način zaposlenici i Uprava tvrtke prikupili su gotovo 26 tisuća kuna pomoći u rješavanju humanitarne krize kojom su pogođeni stanovnici Filipina.

Na ovaj način, kroz pojedinačne inicijative u CEMEX-ovim operacijama širom svijeta, CEMEX je globalno prikupio više od 500 tisuća američkih dolara pomoći. Prikupljena sredstva u suradnji s kolegama s Filipina, lokalnom vlasti i društvenim organizacijama upućena su ljudima kojima su najpotrebnija, u najsnažnije pogođenim područjima.

Super tajfun Haiyan najrazornija je oluja koja je pogodila Filipine otkad se provode mjerenja. Tisuće ljudi izgubile su živote, infrastruktura je uništena, a brojne su obitelji izgubile su domove. Prema međunarodnim izvješćima, posljedice uragana osjetilo je oko devet milijuna ljudi.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved