Novosti i događanja

CEMEX-u nagrada za odgovorno upravljanje zaposlenicima

Certifikat Poslodavac Partner CEMEX-u je dodijeljen sedmu godinu zaredom čime je ova tvrtka još jednom potvrdila da s ozbiljnošću pristupa razvoju poslovnih procesa u području upravljanja ljudskim resursima.

Kaštel Sućurac, 16. listopada 2014. - CEMEX Hrvatska d.d. sedmu godinu za redom potvrdila je da upravlja zaposlenicima u skladu s najvišim svjetskim praksama te je stoga i ove godine nagrađena certifikatom Poslodavac Partner. Certifikat dodjeljuje Selectio, tvrtka usmjerena na područje upravljanja ljudskim resursima, edukaciju i razvoj tržišta rada, a već godinama predstavlja najprestižnije priznanje koje hrvatske tvrtke mogu dobiti u ovom području.

Priznanje je Ivanu Bartuloviću, direktoru Ljudskih resursa uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio nakon kratke prezentacije certifikacijskih rezultata ispred CEMEX-ove Uprave.

Ovim certifikatom nagrađuju se tvrtke i organizacije koje njeguju najbolje procese upravljanja ljudskim resursima na hrvatskom tržištu rada. Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja: strategija, regrutiranje i selekcija, rad, motivacija i nagrađivanje, usavršavanje i razvoj te odnos prema zaposlenicima. Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Certifikat Poslodavac Partner svrstava CEMEX među najuspješnije tvrtke u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kad je riječ o upravljanju ljudskim resursima. U usporedbi s rezultatima ostalih 20 certificiranih tvrtki u Hrvatskoj, u svih pet ocjenjivanih područja ostvaruju ocjenu iznad hrvatskog prosjeka i to kontinuirano od 2007. godine do danas.

S visokih 96% ukupnih bodova, CEMEX Hrvatska ističe se među tvrtkama dobitnicima certifikata Poslodavac Partner po svom strateškom upravljanju zaposlenicima, društveno odgovornom poslovanju u svim segmentima – prema okolišu, zajednici i zaposlenicima te promoviranju otvorene komunikacije i integriteta svih zaposlenika. Veliku pozornost pridaju sigurnosti i zaštiti zdravlja zaposlenika te imaju brojne programe namijenjene ranom prepoznavanju potencijalne opasnosti. Visoke standarde odgovornog upravljanja zaposlenicima u CEMEX-u su primjenjivali i u vrijeme restrukturiranja Integritet i transparentnost u komunikaciji se njeguju osobito u teškim vremenima zahvaljujući čemu je CEMEX uspio zadržati povjerenje svojih zaposlenika tijekom i nakon restrukturiranja. Odgovornim upravljanjem CEMEX je uspio prebroditi krizu i ove godine ponovno zapošljava nove zaposlenike.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved