Novosti i događanja

CEMEX-u Velika nagrada za najbolju primjenu načela DOP-a

U sklopu međunarodnog projekta „CSR for all“ dodijeljene su nagrade u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki za područja brige o zaposlenicima, okolišu i zajednici, a CEMEX-u koji u sve tri kategorije najbolje primjenjuje principe DOP-a uručena je velika nagrada HUP-a.

Zagreb, 29. rujna 2014. - U sklopu projekta „CSR for ALL“ („Društveno odgovorno poslovanje za sve“) kojeg sufinancira Europska unija, a provodi Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE) i organizacije poslodavaca iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske i Turske dodijeljene su Nagrade za primjere dobre prakse DOP-a u Hrvatskoj. U prisustvu predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Ive Josipovića dodijeljene su nagrade za društveno odgovorne prakse u područjima brige za zaposlenike, zajednicu i okoliš u kategorijama malih, velikih i srednjih tvrtki te velika nagrada za tvrtku koja, slijedom prijavljenih projekata, najbolje primjenjuje DOP načela u sva tri područja.

Uz Ivicu Mudrinića, predsjednika HUP-a, priznanja nagrađenim tvrtkama uručili su i Branko Roglić predsjednik Nadzornog odbora, Davor Majetić glavni direktor i Lidija Horvatić direktorica Odjela za politike EU i međunarodne odnose HUP-a.

Veliku nagradu za najbolju primjenu načela DOP-a u sve tri kategorije (briga o zaposlenicima, okolišu i zajednici) dobila je tvrtka CEMEX.

Dodijeli nagrada prethodio je natječaj u kojem je HUP zaprimio više od stotinu prijava. O dobitnicima nagrada odlučio je peteročlani žiri sastavljen od predstavnika poslodavaca, sindikata i akademske zajednice.

Projekt „CSR for all“ započeo je 2013. godine te je osim dodjele nagrada obuhvatio niz aktivnosti vezanih uz promociju DOP-a uključujući izradu analize i Studije razine primjene DOP-a na području Hrvatske tijekom 2013. godine, izdavanje Priručnika o DOP-u za organizacije poslodavca i organizaciju seminara na temu DOP-a.

Dobitnici nagrada Hrvatske udruge poslodavaca za DOP

Briga za okoliš

- u kategoriji malih tvrtki: Next bike za projekt sustav javnih bicikala
- u kategoriji srednjih tvrtki: MGK Pack s projektom „Smanjenja otpadnog lima u industriji“: proizvodnja tanjeg, ali čvršćeg lima za poklopce značajno smanjuje količinu otpada i dobitnici su svjetske nagrade za samoodrživost
- u kategoriji velikih tvrtki: CEMEX „Lintar-nasad maslina na rekultiviranom rudniku“: projekt CEMEX-ove sanacije i rekultivacije površina rudnika na obroncima Kozjaka gdje je zasađen i maslinik o kojem se zadrugarski brinu branitelji, većinom zaposlenici tvrtke.

Briga za zaposlenike

- u kategoriji malih tvrtki: Specijalna bolnica Sveta Katarina, s projektom „Usklađivanje rada i privatnog života zaposlenika“: niz aktivnosti za unaprjeđenje kvalitete rada i života zaposlenika
- u kategoriji srednjih tvrtki: Biovega; za projekt „Procjena organizacijske kulture i revizija temeljnih vrijednosti zaposlenika“
- u kategoriji velikih tvrtki: Ericsson Nikola Tesla za projekt „Zaposlenici – ključ poslovnog uspjeha“; kompleksan program brige o zaposlenicima

Briga za zajednicu

- u kategoriji malih tvrtki: Plavi radio za projekt „Kvartoteka“; Tijekom dvanaest tjedana trajanja projekta Soundset Plavi radio je emitirao program iz dvanaest zagrebačkih kvartova te organizirao sportsko – humanitarne akcije
- u kategoriji srednjih tvrtki: MGK Pack; za projekt „Vodom protiv vode“ - jedinstven sustav brze izgradnje brana protiv poplava.
- u kategoriji velikih tvrtki dobitnici su Siemens i Allianz. Siemens za projekt „Oprema laboratorija Fakulteta elektrotehnike i računarstva“ i Allianz s projektom „Treneri velikog srca-sporta za djecu s poteškoćama u razvoju“
Allianz je pokrenuo sportski program za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom Treneri velikog srca; Otvoreno je 9 škola plivanja za djecu s teškoćama u razvoju u 9 hrvatskih gradova. U sklopu projekta otvorena je i prva škola atletike u Virovitici, koja je jedina u Hrvatskoj u sklopu koje djeca s teškoćama u razvoju mogu trenirati zajedno s djecom bez teškoća.
Siemens Hrvatska ustupio Fakultetu elektrotehnike i računarstva opremu u vrijednosti od 100 tisuća eura. Novouređeni vrhunski opremljen laboratorij za automatizacijske sustave znatno je unaprijedio kvalitetu obrazovanja studenata

DOP projekti Cemex-a, dobitnika Velike nagrade

Briga za zaposlenike

Gradimo sigurnu budućnost - inicijativa podizanja svijesti kod zaposlenika i kooperanata o važnosti zaštite na radu; četiri godine za redom CEMEX nije zabilježio niti jednu ozljedu na radu.
Program poticanja zdravlja zaposlenika - stopa bolovanja smanjena je za 49% u proteklih pet godina.
ETHOS projekt - kampanja o važnosti etičnog ponašanja svih zaposlenika; Etički odbor CEMEX-a u zadnje dvije godine nije primio niti jednu prijavu o sumnji na korupciju.

Briga za okoliš

Lintar, prvo hrvatsko maslinovo ulje nastalo iz rekultiviranog dijela rudnika – nakon CEMEX-ove sanacije i rekultivacije površina rudnika na obroncima Kozjaka zasađen je maslinik o kojem se zadrugarski brinu branitelji, većinom zaposlenici tvrtke.
Prikupljanje i zbrinjavanja komine masline - CEMEX od uljara preuzima i zbrinjava kominu masline, koju potom koristi kao zamjensko gorivo u svom tehnološkom procesu čime smanjuje emisije CO2.
Zeleni ured - inicijativa za dugoročno mijenjanje navika zaposlenika s ciljem povećanja efikasnosti korištenja uredskih resursa i smanjivanja utjecaja na okoliš.

Briga za zajednicu

CEMEX Student - natjecanje je za studente građevinskih i arhitektonskih fakulteta; studenti s najboljim rezultatima dobivaju stručno usavršavanje u jednoj od zemalja u kojima CEMEX posluje.
Uređenje dječjeg vrtića Cvrčak – u suradnji s Gradom Solinom; koordinacija izrade projektne dokumentacije, stručni nadzor nad izvođenjem radova, nabavka potrebne specijalizirane opreme i didaktičkih igračka te uređenje vrta.
• Unutar CEMEX-ovih pogona postavljeni su kontejneri za odvojeno prikupljanje staklene i PET ambalaže. Sredstva prikupljena povratom ambalaže zaposlenika, tvrtka uveća za isti iznos i donira Dječjem domu Miljenko i Dobrila.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved