Static Image
Novosti i događanja

CEMEX-u „Zlatni ključ“ za izvoz u Bosnu i Hercegovinu


Kaštel Sućurac, 1. lipnja 2015. – Za uspješan izvoz u Bosnu i Hercegovinu u 2014. godini CEMEX je nagrađen „Zlatnim ključem“ udruženja Hrvatski izvoznici.

Nominiran zajedno s uspješnim domaćim izvoznicima Podravkom i Saponijom, CEMEX je odnio nagradu „Zlatni ključ“ za najuspješnijeg izvoznika u BiH na svečanosti upriličenoj u sklopu programa 10. konvencije hrvatskih izvoznika organizirane pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Osim za izvoz na područje Bosne i Hercegovine, CEMEX je bio nominiran i za izvoz na tržište Afrike, točnije za izvoz u Egipat.

O nominiranima i nagrađenima odlučilo je stručno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Hrvatskih izvoznika, HBOR-a, HGK, HUP-a, FINA-e, MINGO-a, MINPO-a, MVEP-a, DZS, Carinske uprave, HAMAG-BICRO-a i HRT-a, a nagradu je Trpimiru Reniću, predsjedniku Uprave CEMEX Hrvatske, uručio guverner HNB-a Boris Vujčić.

„Usmjerenost na izvoz jedna je od strateških značajki našeg poslovanja, naročito posljednjih godina u kojima je kriza značajno pogodila domaće građevinsko tržište. Upravo je bosansko-hercegovačko tržište jedno od važnijh nam za plasman cementa, a svoje poslovanje u BiH proširili smo i na područje transportnog betona. Isto tako, nastojimo jačati prisutnost na tom tržištu ponudom specijalnih proizvoda i građevinskih rješenja, kao i savjetodavnom podrškom kupcaca“, rekao je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske.

CEMEX Hrvatska tradicionalno je velik izvoznik pa će i ove godine otprilike 75 posto njihove proizvodnje cementa i klinkera ići na izvoz. Tvrtka najviše izvozi u zemlje regije – BiH, Crnu Goru, Srbiju – te zemlje Mediterana, točnije Alžir, Libiju, Maltu, Izrael, Egipat i Italiju.

U Bosni i Hercegovini CEMEX danas posluje s pet terminala za uvrećani i dva za rasuti cement, dok beton isporučuje s dvije betonare strateški pozicionirane u Kiseljaku i Banja Luci.
Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved