03.12.2010
CEMEX-ovi zaposlenici još jednom pokazali svoje „veliko srce“

CEMEX Hrvatska priveo je kraju internu humanitarnu akciju pod nazivom "Reciklirajmo za naše male prijatelje" za ovu godinu. Prikupljena sredstva iskoristit će se za kupnju božićnih darova štićenicima Dječjeg doma Miljenko i Dobrila iz Kaštel Lukšića.

Humanitarna akcija "Reciklirajmo za naše male prijatelje“ pokrenuta je sredinom svibnja, kada su unutar CEMEX-ovih pogona i rudnika postavljeni kontejneri za odvojeno prikupljanje staklene i PET ambalaže. Tijekom proteklog razdoblja prikupljeno je više tisuća boca, a sredstva od povrata ove ambalaže CEMEX je uvećao za isti iznos i donirao svojim „malim prijateljima“, Dječjem domu Miljenko i Dobrila iz Kaštel Lukšića. Sredstva će biti iskorištena za kupnju božićnih darova za štićenike doma.

Prilikom dodjele donacije predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, Trpimir Renić, izjavio je: "Unatoč izazovnim vremenima za našu industriju, uvijek se trudimo biti od pomoći onima kojima je najpotrebnije. S Dječjim domom Miljenko i Dobrila već godinama održavamo prijateljske odnose i možemo reći da su ova djeca postala dio naše obitelji. Stoga mi je drago da će im ova naša donacija omogućiti da iskuse toplinu Božića. Posebno zahvaljujem radnicima CEMEX-a koji su u ovih pola godine brižno odvajali svoj otpad i donosili

ambalažu u za to predviđene kontejnere te time još jednom pokazali svoje veliko srce. Svakako, akciju recikliranja ćemo nastaviti i u idućoj godini."

Cilj CEMEX-ove akcije bio je doprinijeti podizanju razine svijesti o važnosti zaštite okoliša i pravilnom zbrinjavanju otpada, no isto tako akcija je imala i humanitarni karakter, pružiti ruku pomoći svojim bližnjima.

"Prošle smo godine zahvaljujući zaposlenicima CEMEX-a omogućili djeci zimovanje, a ove će se veseliti otvaranju poklona. Sretni smo što nas veže čvrsto prijateljstvo i vjerujemo da će se ono nastaviti i dalje", rekao je Toni Maglica, voditelj Dječjeg doma Miljenko i Dobrila.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved