30.03.2010
Belgijski studenti posjetili CEMEX

Kaštel Sućurac, 30. ožujka 2010. – Grupa belgijskih studenata tehničkog usmjerenja u sklopu svog studijskog putovanja, posjetila je danas CEMEX s ciljem upoznavanja s cementnom industrijom.

Studenti koji pohađaju stručnu izobrazbu u belgijskoj tvrtki Pirson International, u Hrvatsku su došli preko njihove podružnice, Pirson Montaže, čije je sjedište u Klisu, a koja je višegodišnji poslovni partner CEMEX-a.

Nakon uvodnog dijela i upoznavanja s tvrtkom, profesor Didier Marechal i petnaestak studenata tehničkog usmjerenja obišli su tvornicu Sv. Juraj i rudnike. Pogoni cementare studentima su zanimljivi zbog kompleksnosti i detaljno razrađenog proizvodnog procesa. Studenti u Splitu borave do subote, a osim CEMEX-a posjetit će i tvrtke Brodotrogir, Brodosplit te HE Zakučac.

"Raduje nas što smo belgijskim studentima mogli pokazati i predstaviti naše tvornice, jer možda se radi o našim budućim poslovnim partnerima. CEMEX kontinuirano njeguje suradnju s fakultetima, naročito tehničkih usmjerenja, upravo s ciljem usavršavanja mladih, kako bi po završenom fakultetu jednostavnije i kvalitetnije realizirali zadatke koji ih očekuju po dolasku u novu radnu sredinu. " – rekao je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX-a.

CEMEX i Pirson Montaža uspješno surađuju već šest godina na različitim poslovima održavanja objekata koji se nalaze unutar tvrtke, a ovo je već drugi organizirani posjet belgijskih studenata CEMEX-u. To dokazuje uspješnu međunarodnu suradnju poslovnog i izobraznog sektora koja će se vjerujemo nastaviti i u budućnosti.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved