03.03.2010
Američki CEMEX proglašen Energy Star Partnerom za 2010.

Kaštel Sućurac/Houston, 3. ožujka 2010. - Američka agencija za zaštitu okoliša EPA proglasila je tvrtku CEMEX USA Partnerom godine u sklopu programa Energy Star za 2010. godinu.. CEMEX će primiti priznanje za izvanredno upravljanje energijom i smanjenje emisije stakleničkih plinova na svečanoj dodjeli nagrada koja će se održati 18. ožujka u Washingtonu.

CEMEX USA, partner u programu Energy Star od 2004. godine, bit će nagrađen za strateško upravljanje energijom i svoju posvećenost očuvanju energije na svim razinama poslovanja koja je rezultirala velikim financijskim i energetskim uštedama. Ovo je druga godina za redom u kojoj je CEMEX USA imenovan Partnerom godine.

Cemex je u 2009. godini smanjio svoju ukupnu potrošnju energije za 2,2 posto zahvaljujući Programu za upravljanje energijom koji koristi smjernice programa Energy Star. Ovim je mjerama ušteđeno preko 1,1 milijun MMBTU jedinica, a uključivale su proizvodnju dvaju novih linija cementa. Rezultat je smanjenje emisije CO2 za 107,500 metričkih tona, što je jednako količini struje koju 14,900 američkih kućanstava potroši kroz godinu dana.

"Djelovanje u sklopu Energy Star programa jedan je od načina na koji pokušavamo postići održivost. Program daje stvarne rezultate - dvije godine za redom smo pametno upravljali našom energijom, smanjili količinu potrošene energije i time smanjili naš CO2 otisak. Počašćeni smo što je EPA zapazila naša postignuća te ćemo nastojati i dalje biti vodeći u ovoj industriji i pomicati granice održivosti “, izjavio je Gilbert Perez, predsjednik tvrtke CEMEX USA.

Nagrade Partner godine dodjeljuju se kako bi se odalo priznanje za napore u primjeni načela energetske efikasnosti u radnim objektima i za integraciju superiornog upravljanja energijom u cjelokupnoj organizacijskoj strategiji. Dobitnici nagrada su izabrani u konkurenciji više od 17.000 organizacija.

***

CEMEX je globalni proizvođač građevinskog materijala koji nudi visokokvalitetne proizvode i pouzdane usluge klijentima i općinama u preko pedeset zemalja diljem svijeta. Tvrtka od svog osnutka ulaže napore kako bi slijedila inovativna rješenja industrije, povećala efikasnost te promovirala održiva budućnost.

Energy Star je program koji je uvela američka Agencija za zaštitu okoliša 1992. godine kao dobrovoljno tržišno partnerstvo s ciljem smanjenja emisije stakleničkih plinova kroz povećanje energetske efikasnosti.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved